Ruokablogilistan kärjessä

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Punajuuri-vuohenjuustopaistos


Joulu tulla jolkottaa ja uskoisin, että aika monilla alkaa olla jouluruoat jo pitkälti mietittynä. Perinteitä kunnioittaen mennään monissa kodeissa ja hyvä niin. Kinkku, laatikot, kalat ja muut klassikot vain kuuluvat asiaan. Koko joulupöytää ei kannata lähteä uudistamaan, mutta itse olen yrittänyt joka vuosi tuoda jonkun uuden tulokkaan sekaan. Pari vuotta sitten tein ensimmäistä kertaa tätä punajuuri-vuohenjuustopaistosta ja se vakiinnutti asemansa heti klassikoiden rinnalle. Rosollista en ole koskaan oikein pitänyt ja tätä kannattaa koittaa vaikkapa sen tilalle tai rinnalle tänä jouluna.

Herkullista joulua itse kullekin!


Punajuuri-vuohenjuustopaistos

500g kokonaisia punajuuria
1 rkl hunajaa
2 tuoretta romariinin oksaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 dl kermaa
200 g vuohenjuustoa

Koristeluun:

Rosmariinia

Kuori ja raasta punajuuret reilun kokoiseksi raasteeksi. Heitä raaste kulhoon ja sekaan hunaja, hienonnettu rosmariini, suola ja mustapippuri. Sekoita. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja kaada seoksen päälle kerma. Murenna pinnalle vuohenjuusto. Paista 200- asteisessa uunissa n. 45 min. Anna vetäytyä folion alla ennen tarjoilua n. 15 min. Koristele tuoreilla rosmariinin lehdillä! 

1 kommentti:

  1. Tämä kuulostaa niin hyvältä yhdistelmältä, että teen tätä kokeeksi ja katson millaisen vastaanoton se saa. Mukavaa joulunaikaa :)

    VastaaPoista